VÝŽIVA A SPORT
Výživové poradenství a redukční programy

Kytička blog

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou


...jídlo, kterého se snad nikdy nepřejím. Chuť této rajčatové omáčky ve mně evokuje léto. To, jak večer přijdu příjemně unavená po dni stráveném venku s takovým hladem, že buď pozřu něco do čtvrt hodiny nebo všechny kolem hlady povraždím a nebo - v tom horším případě - vytáhnu železné zásoby polské čokolády s obalem dolaru. Protože ta je doma už od před před před před předminulého Mikuláše. 

Image title

Pakliže jste už také někdy byli obdarováni tímto druhem čokolády, víte, že se nejedná o nic příjemného a není radno se do této situace dostat. Natož opakovaně!!!! 


Vyhnout se tomu dá přítom velmi snadně - stačí vám zásoba rajčat, pár stroužků česneku, bazalka, těstoviny tagliatelle a kvalitní olivový olej. Dobře, ještě sůl a pepř.


A jíst budete do 15 minut!!!


1. Dejte hřát již teplou vodu, osolte ji a až bude vařící, vhoďte těstoviny. 
2. Na pánvi rozpalte olej, přihoďte česnek a po chvilce i na kostičky nakrájená rajčata. 
3. Duste, míchteje, přidejte nakrájenou bazalku, osolte, opepřete a duste tak dlouho, dokud výtvor nebude přípomínat omáčku. Zhruba deset minut. 
4. Až budete spokojeni s tvrdostí těstovin, přihoďte je k omáčce a promíchejte. 
Toť vše:-)
Image title


Recept můžete samozřejmě užívat i v zimě, ale řeknu vám, omáčka z uměle chutnajících rajčat není žádná hitparáda. 


Zájímavost pro zvědavé:
Tepelně upravená rajčata jsou pro náš organizmus nejlépe stravitelná. Využijeme z nich i pro nás tolik důležitý lykopen, který má silné protirakovinotvorné účinky. 
Image title
Mějte hezký den.
Vaše A.)

Buďte první, kdo článek okomentuje!