VÝŽIVA A SPORT
Výživové poradenství a redukční programy

Kytička blog

Špaldový tvarohový koláč


Po úmorných vedrech konečně dýchatelno. Čas zalézt k plotnám a napéct něco zdravého. Třeba tento, přípravou velmi netradiční, křupavý špaldový koláč:-)

Image title


Proč preferovat mouku špaldovou? Špadla je předchůdce dnešní pšenice, na rozdíl od které si zachovala vyšší množství minerálních látek. Ačkoliv se kaloricky téměř neliší, disponuje kvalitní nutriční hodnotou.

A teď už na ten super rychlý recept.

Připravte si:

2,5 hrníčku špaldové mouky

1 hrníček třtinového cukru

prášek do pečiva

3 x tvaroh nízko(polo)tučný 250 g

3 vejce

vanilkový cukr cca 3 lžíce

citrónová kůra

150 g másla

Image title

Postup:

1. Důkladně promíchejte sypké přísady, tj. mouku, cukr a prášek do pečiva.

2. V druhé míse smíchejte tvaroh, vejce, vanilkový cukr, citrónovou kůru

3. Do pekáčku nasypte půlku sypké směsi.

4. Na ní rozprostřete tvarohovou směs (všechnu).

5. Druhou částí sypké směsi zasypte tu tvarohovou.

6. Nakonec přidejte plátky nakrájeného másla.

7. Pečte na 180 °C cca 45 minut.

Image title

Spolu s mlékem ideální dopolední svačina.

A.-)


Buďte první, kdo článek okomentuje!