VÝŽIVA A SPORT
Výživové poradenství a redukční programy

Kytička blog

Nepečený šisaké!


Vzhledem k panujícím pařákům odmítám pouštět troubu.

Proto jsem se dnes, v den sváteční, rozhodla upéct, vlastně neupéct, nepečený cheesecake.

Oproti pečenému velmi, velmi příjemná změna.

Recept mám i pro vás, protože zítra je přeci taky ještě svátek.-)

Image title

Mému nepečení předcházel jeden krásný podvečer strávený v lese.

Na bobku, se Šerifem a s pomalu zaplňující se nádobou, která je určena výhradně na sběr borůvek.

Část úrody padla na dort, část do ranních kaší a část do mrazáku na časy nejhorší.

Image title

Teď už ale k samotnému nepečení.

Image title

Potřebovat budete:

 - 250 g Mascarpone či Philadelphie

- 300 ml 30 % smetany ke šlehání

(ano, už víte, proč tento, celkem lehce a nevinně vypadající dort, jenom na svátky)

- ztužovač šlehačky (pro jistotu, ale jedna paní povídala, že prý drží i bez)

- šťáva z jedné limetky

- cukr moučka dle vlastnho uvážení

- vanilkový extrakt

- borůvky to dortu a na ozdobu

- 2 balení Bebe sušenek

- cca 100 g rozpuštěného másla

Image title

Postup:

1. Nejprve si připravíme sušenkový korpus klasickým způsobem. Rozdrtíme sušenky, zajileme je máslem, promícháme a vyplníme jimi dortovou formu vyloženou fólií - dno a zrhuba centimetrové okraje. Dáme na 15 minut ztuhnout do ledničky.

2. Vyšleháme šlehačku spolu se ztužovačem.

3. V druhé misce smícháme mascarpone, limetkovou šťávu, vanilkovou esenci a pomalu promícháme se šlehačkou.

4. Doslaďte až nyní, ona šlehačka je sladká sama o době. Vmíchejte pomalu i borůvky (chcete-li)

5. Hmotou vyplňte korpus a dejte do ledničky vychladit nejlépe přes noc.

Image title

Až bude dílo dokonáno, není nic lepšího, než si uvařit kávu, pustit větrák, připravit vychlazenou vodu...

Image title

... vše krásně naaranžovat...

Image title

...a užívat si i ty sebedrobnější radosti všedního dne (ikdyž je ten dnešní zrovna sváteční).

Já jdu pomalu chystat kočár na ráno. Už teď se těším, až lehce po svítání vyrazíme na projížďku:-).

Mějte príma dny!

A.)

 


Buďte první, kdo článek okomentuje!