VÝŽIVA A SPORT
Výživové poradenství a redukční programy

Kytička blog

Gnochci se špenátem a Lučinou


Image title

V rámci zeleného týdne, který startuje dnes, přicházím s tímto receptem. 

První zelenou surovinou je špenát. 

A kdo mě zná, ví, že se nejedná o nic složitého a časově náročného.

Tak tedy...

Image title

...na dvě dospělé porce si připravte:

- gnochci (nejlépe domácí; pokud nemáte kapacitu na vlastní výrobu, jako já dnes, tak v obchodech sáhněte po těch, co obsahují co nejvyšší množství brambor - nejméně 70 %)

- listový špenát

- 80 ml 30% smetany

- 20 g Lučiny či Paloučka

- olej, česnek, sůl

- uvařené vejce

Image title

1. Dejte vařit osolenou vodu. Jakmile začne bublinkovatět, vsypte gnocchi a vařte tak dlouho, dokud nevyplavou na povrch. Pak počkejte cca minutu a slejte. 

2. Mezitím na pánvi na troše oleje osmahněte česnek. Přidejte listový špenát a cca 3 - 4 minuty nechte spařit. 

3. Přisypte uvařené gnocchi, vlijte smetanu a 20 g Paloučka. Promíchejte, dosolte, popřípadě dopepřete.

4. Doporučuju konzumovat spolu s nějakou bílkovinou, protože v samotném pokrmu jich moc není. Já jsem zvolila vejce - bílkovinu vysoce kvalitní a lehce stravitelnou. 

Víc nic.

Image title

PS: pokud máte tento pokrm zafixovaný jako kalorickou bombu, tato verze je díky menšímu množství smetany a lehčího sýru (oproti klasické nivě), snesitelnější. Tuku na porci vyjde zhruba na 20 g, což je k obědu ideál.

Ať šmakuje!

A.-)



Buďte první, kdo článek okomentuje!