A. L. L. A blog

Kytička blog

Tvarohové knedlíky z pohankové a špaldové mouky


Pokrm, který svým obsahem bílkovin uspokojí i k obědu. 

Jednou za čas určitě. 

Problém je v tom, že jakmile jej vyzkoušíte, jednou za čas stačit nebude:-)
Image title

Celá alchymie spočívá v tom, že nahradíme klasickou mouku nějakou zdravější alternativou - já vyzkoušela kombinaci pohanky a špaldy. Těsto krásně fungovalo a knedle měly ne příliš výraznou, oříškovou chuť. 

Co mě ale těší ze všeho nejvíc je fakt, že do těla putují samé zdraví prospěšné suroviny - pohanka prospívající srdci a cévám, špalda bohatá na minerály, vejce a tvaroh coby zdroje širokého spektra aminokyselin, jahody bohaté na vlákninu a antioxidanty.

Další přímý důkaz, že zdravá strava není žádné nůďo.
Image title

Těsto na dvě porce (10 knedlíčků) vypracujte z:

60 g pohankové mouky

60 g celozrnné špaldové mouky

1 vejce

125 g tvarohu

špetky soli

lžíce čekankového sirupu (medu, javorového sirupu)

***************************

Vytvarujte na pomoučněné desce malé kuličky a dejte vařit do vroucí vody, než vám knedlíčky vyplavou na povrch.

Image title

Mezitím si připravíme jahodovou máčku tak, že rozmixujeme jahody, do kterých můžeme přidat krapet cukru.

Tou pak vylijeme dno talíře. 

Dále smícháme v mističce 125 g nízkotučného tvarohu s 2-3 lžícemi mléka a lžící čekankového sirupu tak, aby vznikla jakási tvarohová máčka. 

Tu nalijeme na jahodovou vrstvu a poklademe na ně knedlíčky.

Image title

Každý knedl pořádně smočte v obou máčkách a nejlépe celý jej nacpěte do pusy. 

Tak schválně!:-)


Buďte první, kdo článek okomentuje!


Dnešní radost

Dnešní radost Dnešní radost

Mé další projekty

Krámek