A. L. L. A blog

Kytička blog

Tak nějak...


...my si tu žijem:-)
Image title


Ani tento týden jsem neošidila svůj kondiční výšlap na Jedlovou. 

Nejradši mám kochací pauzu nahoře u rozcestníku.

Tam už jsem taková hodně nefotogenická. Hodně. Hodně.

Dělám si tu vždy svou malou soukromou poznávačku kopečků. Můj táta si toto nikdy neodpustil. Kochací zastávky s edukační vložkou a následnými bleskovými poznávačkami se mi zřejmě vryly pod kůži. 

Škoda jen, že můj orientační smysl je tak bídnej, že na tuty poznám furt jen Děčínskej Sněžník a Jedlovou (tu díky vysílači).

I proto je toto místo specifický. Za těch iks výšlapů to už mám naučený.

Zleva doprava a zprava doleva.

Image title

Stejně tak naučený už mám i snídaně. 

Dělám si je hezký pro svůj vlastní pocit. 

Tak nějak mi tento rituál zlepší začátek dne.

Ať už je to načančaná proteinová palačinka či věž z cizrnových lívanečků.

Luštěniny k snídani? Jakože cože?

Díky cizrnové mouce připravíte lívanečky tak výborné a vláčné, že jimi uspokojíte i zaryté nekonzumenty luštěnin. 

Já těsto míchala pouze z cizrnové mouky, banánu, mléka, skořice a prdopeče. Banán osladí, pojí těsto místo vejce a také příjemně zvláční.

Čím hutnější těsto, tím nadýchanější a vyšší lívanec.

Image title

Nevím, zda-li se sluší toto říkat nahlas, ale mně skutečně málokterý trendy zdravý recept chutná. 

Ať se tváří na Instagramu sebevíc lákavě a sbírá jedno srdíčko za druhým, v realitě jsem pak velice často zklamaná, Často až naprdnutá. 

A tak jsem i tady - u čoko pomazánky z avokáda čekala trochu podraz. Opak se stal pravdou a mažu si jí na rýžové chlebíčky už druhý den. 

Stačí rozmixovat tyčovým mixérem avokádo spolu s kakaem a dosladit nějakým sirupem či medem - já použila čekankový. 

Nejvíc na tomto receptu je fakt, že jíte na chuť sladkou pomazánku, ve skutečnosti ale živíte tělo zdravým tukem z avokáda a kakaa, které jste dosladili nízkokalorickým přírodním sladidlem, které má nízký glykemický index, takže nevyprovokuje produkci inzulínu. 

A to je sen každého milovníka sladkého.

Hamty hamty.

Image title

Poučeni o trampotách s produkcí inzulínu se nyní můžeme přesunout tematicky úplně jinam - jak to mám nerajdši. 

Pořádnej miš-maš, aby nuda nebyla. 

Tady jsou. 

Poklady, které vydal Jysk.

Image title

Krásná keramická váza s dózičkou.

Přírodní keramika totiž frčí. 

Stejně jako závěsné květináče a nepraktické drátěné košíky, kam můžete dát pouze to, co dobře vypadá.

Jídelní stůl si rozletním květovanými papírovými ubrousky a kresleným balícím papírem zas rozšířím svou bohatou zásobu.

Image title

Z nákupů popojedem na bejby sekci:-).

Rodinná zahradní párty.

Není vhodnějšího místa k sezení na společenské události než samotářský plácek v blízkosti včelích úlů. 

Vybral nespolečenský Šerif. 

Já jsem v tom nevinně.

Image title

A ona taky!

Image title

Říkám, to on. 

Poručík s introvertními sklony, spálenýma ušima a tváří "jánicjámuzikanta":-).

Image title

...a ty uši jsme koplet dosmahli dneska. 

Na našich skromných zahradních Seychelách.

Hrášek roste. A to je základ rodinného štěstí:-).

Image title

Tak ať roste i vám:-). 

Pěkný letní týden mějte!

A.)


2 komentáře

N.N. - 31. 05. 2017 09.34

Recept na cizrnové lívance je z tvé hlavy nebo je z kuchařky/internetu? Většina receptů na tyto cizrnové lívance obsahuje ještě trošičku mouky, některé i vejce. Banán místo vejce znám, zkusila jsem, jak píšeš, jen místo skořice trochu vanilky a super ;.-) Čoko-pomazánku z avokáda znám už dlouho, dá se dělat na různé způsoby ;-) Jinak ten čekankový sirup mi přijde dost předražený a mám pocit, že je to tahák na peníze, ten "originál" stojí víc než ten, co máš ty... Z toho složení fakt odvázaná nejsem... A po čem to chutná - javorový sirup, med,...? Má to nějaký "ocas" nebo je to jen sladké bez jakékoli příchuti?

Šerifka.) - 02. 06. 2017 13.26

Recept jsem tak nějak sesmolila sama, jen jsem místo pohankové mouky dala tu cizrnovou - většinou se to míchá s obyč moukou kvůli větší nadýchanosti, což tady třeba není, nadýchané byly dosti:-). Ano, origoš má lepší složení (méně cukru, více vlákniny), ale ani tento levnější není k zahození. Jestli můžu doporučit, tak tuto stránku: https://www.eshop.kaumy.cz - mají zde akci na ty origoš čekankové sirupy (jeden vyjde na 140 Kč a to už celkem ujde:-). Chuť je taková sladká, nijak extra výrazná a specifická, žádnej ocas jako třeba u stévie. Za sebe bych zkusila! Rozhodně znám větší vydřidušiny ve světě zdravé výživy:-)

Dnešní radost

Dnešní radost Dnešní radost

Mé další projekty

Krámek