A. L. L. A blog

Kytička blog

Ředkvičková pomazánka


Jako každé jaro nastal čas čerstvých, vitaminů naditých ředkviček.

Užívám si jejich blahobytu a konzumuju o sto šest. 

Veliké oblibě se u nás těší ředkvičková pomazánka, o jejíž recept bych se s vámi chtěla také podělit - ikdyž jej většina z vás určitě zná.
Image title

Hodit se vám bude:

svazek ředkviček, balení Lučiny či Paloučku, sůl, pepř a špetka cukru. 

Jediné, co stačí udělat:

Je nastrouhat ředkvičky, posolit a nechat odkapat na sítku - pomazánka tak nebude zbytečně vodnatá, což se hodí zejména pokud se rozhodnete ji skladovat v ledničce do druhého dne. 

Následně jen smícháte Lučinu, ředkvičky a dochutíte solí, pepřem a lehce i cukrem.

Image title

A proč že bychom měli ředkvičky zařazovat do našeho jídelníčku častěji?

Tak za prvé...

Obsahují vysoké množství sodíku, draslíku a dokonce i vápníku. 

A navíc...

Typickou ostrou, dráždivou chuť mají díky síře, která chrání buňky v těle před účinky toxických kovů, dále čistí krev, stimuluje vylučování žluče, je nezbytně nutná pro vlasy, nehty, kůži, chrání před toxiny a vlivy znečištění, čímž zpomaluje stárnutí. Určitě ji vděčíme ještě za mnohé další... Síra je dále obsažena například v květáku či česneku - potravinách, které díky své výrazné "sírové" chuti většina z nás ne úplně tak dobře tráví. 

Image title

Úplně nejlepší je na čerstvém chlebu.

Dozdobená klíčky je ještě víc nez super zdravá a navíc i hezky vypadá.

Mějte se hezky!:

A:)



Buďte první, kdo článek okomentuje!


Dnešní radost

Dnešní radost Dnešní radost

Mé další projekty

Krámek