A. L. L. A blog

Kytička blog

Plněné tortilly


V období, kdy zelenina přestává mít grády, se každá porce počítá. 

Výborný způsob, jak lišácky požívat zeleninu (a hlavně s chutí!!!), je zabalit ji do tortill. 

Spolu s masem třeba. 

A zálivkou, která zelenině ty grády dodá. 
Image title

Tortilly si můžete upéct doma sami a nebo koupit hotové. V Lidlu třeba seženete balení jak ve verzi celozrnné, tak klasické. Jsou předpečené, takže je stačí doma prohřát pár minut na pánvi a jsou hotové.
Image title

Pakliže máme základ, musíme vymyslet plňku. 

Druhu zeleniny se meze nekladou. 

Ze salátů bych sáhla buď po ledovém či čínském zelí - na nudličky krájené.

Rajčata, když pustí šťávu, tak je to príma. 

A s kyselou okurkou to je ono.

Image title

Bez dresinku to taky nejde. 

Míchám menší kelímek zakysané smetany s půl lžičkou soli, lžičkou hořčice, trochou pepře, taky octa a pažitky. Česneku přidejte podle svého uvážení.

Použít můžete i hummus. Zkoušela jsem a chutnalo!

Image title

Aby pokrm byl komplet i po té výživové stránce, nutno dodat bílkoviny.

Ať už v podobě masa, vajec, tuňáka či osmahnutého tofu.

Image title

My, praktické hosdpodyně, hodně ceníme i praktickou stránku věci.

Tortillky lze zabalit do alobalu a s klidem vzít s sebou na cesty. 

Přežijí i noc v lednici do druhého dne. 

Toliko k tortillám.

Zkuste a případně se podělte se svými vychytávkami, ráda se nechám inspirovat a přiučit:-).

A.)


Buďte první, kdo článek okomentuje!


Dnešní radost

Dnešní radost Dnešní radost

Mé další projekty

Krámek