A. L. L. A blog

Kytička blog

Pampeliškový med:-)


Letošní sběr pampelišek se stal jedním velkým dobrodružstvím. Sběr poznamenaly dvě zásadní události. Tou první byla hlasitá nespolupráce ze strany Šerifa, druhou blížící se bouřka s přívalem deště. Díky těmto faktorům se vysněná idylka na slunné louce se spícím Šerifem nekonala. Nicméně, okolnosti mě vyburcovaly k nadlidskému výkonu, a tak jsem 400 květů pampelišek nasbírala za 6 minut. Můj první osobák ve sběru pampelišek!Image title


  Letošní várku jsem se rozhodla ještě trochu poupravit k obrazu svému – místo bílého cukru jsem použila třtinový. Přijde mi, že výsledná chuť medu je výraznější, trochu s karamelovým nádechem. Barvu má med také daleko tmavší než ty předloňské.

Image title

Při výrobě jsem postupovala stejně.

    1. Vzala jsem si rukavice a natrhala 400 květů pampelišek (za 6 minut, připomínám!!!:-))
    2. Rozprostřela jsem je na noviny a dala tak nechtěnému hmyzu možnost opustit prostor
    3. Poté jsem je zalila 1, 25 l vody a dala na 30 minut spolu s plátky citronu a pomeranče pomalu vařit.
    4. Takto vzniklé cosi jsem nechala den louhovat.
    5. Následovalo přecezení.
    6. Poté jsem přidala 1,5 kg třtinového cukru a nechala pomalu provařit cca 3 hodiny na plotně.
    7. Po mírném vychladnutí jsem přelila do sklenic (pozor, nelijte vařící med to studené sklenice, mohla by prasknout).
    8. Pak jsem si sklenice vystavila ke svým dalším domácím výtvorům, kochala se a chválila se. Šerif ještě mluvit neumí, tak to zatím musím dělat za něj.
    9. Celá příprava mě letos pěkně zmohla, tak jsem si šla dát člofíka. 
    10. Nyní snídám chleba s pampeliškovým medem. Chutná mi, doma je ticho.
    11.Tak přeci jen happy end:-)

Image title

Pokud dostanete chuť si taky vyrobit pár svých skleniček, pochlubte se.) 

A pokud dáte můj osobák...tak mě naštvete!

Hezký prodloužený víkend!

A.)



Buďte první, kdo článek okomentuje!


Dnešní radost

Dnešní radost Dnešní radost

Mé další projekty

Krámek