A. L. L. A blog

Kytička blog

Makový koláč s pudinkem


Tenhle by mi prošel i u fitnesáků!

Cukr stažený na naprosté minimum.

Bílkovin požehnaně. 

A tuku velmi poskrovnu. 

Tak tady je!
Image title

Co se složení týče, za zmínku stojí určitě obsah cukru - pouhých cca 60 g na celý moučník!! Díky přidání stévie nic nepoznáte. Sladký je až až.

Hodně podobně jsou na tom tuky, krom nějakého toho gramu ze žloutků, máku a tofu. Naprosté minimum.

Zato bílkoviny zde hrají hlavní roli díky přítomnosti vajec, mléka, tofu a tvarohu. Na moučník klobouk dolů!

Image title

A teď už k přípravě:

Na korpus si připravte: 

- 200 g špaldové mouky
- 100 g ovesných vloček
- 50 g mletého máku
- 40 g třtinového cukru
- 30 kapek stévie (přírodní nekalorické sladidlo)
- 2 vejce - bílky a žloutky zvlášť
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 200 ml vody, 100 ml mléka
- 1 tofu natural

Na polevu pak: 

- 1 vanilkový pudink

- 0,5 l mléka

- 2 lžíce třtinového cukru

- 1 odtučněný tvaroh

Image title

Postup:

1. Nejprve připravíme korpus. Smíchejte všechny sypké ingredience (mák, mouku, vločky, prášek do pečiva, cukr). 

2. Poté přidejte žloutky, rozmixované tofu, mléko, vodu, stévii. 

3. Nakonec přidejte vyšlehané bílky ve sníh, těsto krásně nadlehčí.

4. Tímto vyplňte dortovou formu a pečte na 180 ° na 20 minut. 

V mezičase připravíme náplň:

1. Uvařte pudink dle standartního postupu. 

2. Až lehce vychladne (já nečekala a zadařilo se), pomalu vmíchávejte tvaroh. Pokud vás vystraší hrudky, ignorujte je a míchejte dál. Porazíte je! Chce to jen trpělivost. 

3. Tuto náplň vylijte na rozpečený korpus a vraťte zpátky do trouby na dalších 40 minut na 160 °. 

4. Koláč nechte vychladnout a  krájejte až pak, pudinková vrstva musí být ztuhlá.

Image title

Tento koláč je naprosto ideální svačinou. Doplníte o kus ovoce a budete výživovými a fitness hvězdami. 

Díky nízkému obsahu cukru se ho nemusíte bát ani v odpoledních hodinách, to už ale klidně bez ovoce. 

Jeho ohromnou výhodou je fakt, že díky kvalitním surovinám skutečně zasytí.

Takže pokud se chystáte někam na oslavu, kde chcete všem dát NENÁPADNĚ najevo, že teď už to děláte celé trochu jinak, je tento jasnou volbou. 

Neodpustíte si k tomu krátkou přednášku na téma mák jako zdroj vápníku, vločky zase vlákniny a budete jejich výživové guru.

A co teprv, až ochutnají!

Na šisak nemá, ale je vážně fantastickej!

Tak směle do něj a určitě mi dejte vědět, jak jste dopadli. 

Držím palce!

Pěkný víkend.

A.)



3 komentáře

Nikola - 26. 02. 2016 15.28

Uuu ten vypada skvele! Hned jak bude cas, urcite se do nej pustim! Diky za tip! :))

martina p. - 27. 02. 2016 10.54

Nadhera,myslim,ze to bude muj oblíbenec! Díky! M.

Šerif.) - 28. 02. 2016 13.07

Dámy, to mě těší! Až vyzkoušíte, dejte vědět, jestli naplnil vaše očekávání či nikoliv:-)

Dnešní radost

Dnešní radost Dnešní radost

Mé další projekty

Krámek