A. L. L. A blog

Kytička blog

Květáková pizza


Promineme-li květáku jeho nepříjemnou vůni, jedná se o velice zdravou a hlavně variabilní surovinu v kuchyni. 

Krom květákové polévky, mozečku, kus-kusu, placiček...jej lze použít jako základ pizzového těsta.

A výsledek, řeknu vám, není vůbec špatný:.)
Image title

Na těsto si připravte:

Jeden střední květák - omytý, rozmixovaný na "moučku"

Nastrouhaný parmezán - cca 80 g

Nastrouhaná mozzarela - 1 ks

1 vejce

Sůl - 1/2 lžičky

Rozmarýn, Bazalka, Česnek koření - 1/4 lžičky

Image title

Květák rozmixujte mixérem na moučku (lze tak provést i tyčovým mixérem, jen to trvá déle). Následně jej dejte na 3 - 4 minuty do mikrovlnné trouby. Po vyndání vložte do čisté utěrky či plátna a úplně zbavte vody. 

Poté smíchejte všechny ingredience, vypracujte těsto a vytvarujte na pečící papír dva kruhy. 

Vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C do zezlátnutí (cca 20 minut).

Image title

Mezitím si nachystejte ingredience na dozdobení pizzy. 

Na zdravou verzi můžete použít napřiklad:

Sugo omáčku (rajčatový protlak s bazalkou, solí a česnekem)

Uzené tofu

Špenát

Kukuřici

Image title

Na tu méně zdravou, více chlapáckou pak třeba: 

Šunku

Sýr

Zbytek parmazánu

Tvrdý salám

Image title

Takto dozdobené pizzy dejte dopéct do trouby, než se rozpustí sýr a parmezán provoní celou kuchyni.

Image title

Vznikne vám celkem netradiční, slavnostní pokrm ideální k večeři - to díky nižšímu množství sacharidů.

Image title

Díky vejci, sýrům a tofu si přitom zachová obstojné množství bílkovin.


Buďte první, kdo článek okomentuje!


Dnešní radost

Dnešní radost Dnešní radost

Mé další projekty

Krámek