A. L. L. A blog

Kytička blog

Jahodový rychlodžem s chia semínky


Džem, který bez vaření připravíte do pěti minut a za hodinku už jej vychlazený můžete natírat na čerstvé pečivo.

Netřeba konzervantů, uchovává si čerstvou, jahodovou chuť a v ledničce vydrží až týden. Image title

Ingredience na skleničku džemu:

200 g omytých jahod

20 g chia semínek

20 g cukru (kokosového, třtinového)

lžička citronové šťávyImage title

Postup:

Jahody rozmixujte tyčovým mixérem, přimíchejte cukr, chia semínka a zakápněte citrónem. 

Vlijte do skleničky, dejte vychladit a odpočinout do ledničky, aby chia semínka stihla nasát vodu, čímž džem přirozeně zhoustne.

Image title

Kokosový cukr obsahuje, krom mnoha minerálů jako jsou železo, zinek a vápník, vlákninu zvanou inulin, která zpomaluje absorpci glukózy, díky čemuž má cukr výsledný glykemický index 35. 

Jahody samy o sobě mnoho cukru neobsahují, takže v kombinaci s tímto sladidlem vám vznikne o hodně zdravější verze džemu - dokonce bych řekla, že i přijatelná pro diabetiky.

Image title

Pokud rádi experimentujete, nabízí se zde možnost dochutit vanilkou či mátou.

Hotový džem si můžete vychutnávat třeba na rýžových chlebíčkách v kombinaci s arašídovám máslem. Ideální jako poobědový zákusek či předtréninková sváča.


Buďte první, kdo článek okomentuje!


Dnešní radost

Dnešní radost Dnešní radost

Mé další projekty

Krámek