A. L. L. A blog

Kytička blog

Hruškový špaldový koláč s tvarohem


Ještě nemáte na víkend napečeno?

Tak už nic nehledejte.

Protože tahle hrušková rychlovka nemá konkurenci:-)

Image title

Víte proč?

Za prvé: chuť. 

Za druhé: zužitkujete přebytečné hrušky. 

Za třetí: z nutričního hlediska se jedná o kvalitní moučník díky vysokému obsahu bílkovin (tvaroh, bílky z vajec), absenci bílé mouky (nahrazena špaldovou) a bílého cukru (nahrazen třtinovým) a v neposlední řadě také díky obsahu zdravých tuků obsažených v madlových lupínkách. 

Image title

A teď už k samotné přípravě: 

Těsto zpracujte v kouli ze 300 g špaldové mouky, 50 g třtinového cukru, špetky soli, jednoho vejce, 150 g změklého másla a vanilkového extraktu. 

Vyložte jím menší pekáček či větší kulatou formu (ta klasická dortová se mi zdá malá, poohlédněte se po něčem větším) a vypracujte po stranách menší okraje. 

Propíchejte dno vidličkou a dejte péct do trouby na 20 min na 180°C. 

V misce smíchejte náplň z 500 g nízkotučného tvarohu (v korpusu je másla už poměrně dost, proto raději nízkotučný). vanilkového extraktu - pár kapek, 3 vajec, 2 lžic vanilkového pudingu, 80 g cukru (cukru použijte podle svého uvážení). 

Touto náplní vyplňte koláč a vršek dozdobte hruškami posypanými mandličkami. 

Dopečte na 160°C cca 40 minut. 

Image title

A nej načasování?

Buď dopoledne.

A nebo odpoledne za předpokladu, že vás čeká ještě nejaká pohybová aktivita. 

A samo, že v přiměřeném množství!

Ať se vám podaří a chutná tak, jako mně:-)

Hezký víkend. 

A.)


2 komentáře

Martina - 28. 11. 2015 16.25

Díky za recept,zlákalo..peču ho právě teď, voní krásně! Akorát u nás byla jen žitná mouka, ale to by snad nemělo být na závadu :-)

Nicol - 23. 02. 2016 14.29

Nějaký super recept na hovězí a vepřový? Nějak se nemůžu donutit to sníst jako přírodní plátek například :/ A pořád kuřecí se mi taky jíst nechce. Díky za tip :)

Dnešní radost

Dnešní radost Dnešní radost

Mé další projekty

Krámek