A. L. L. A blog

Kytička blog

Chilli con carne


Obšas přijde chuť na něco ostrého, sytého a fazolového. Tento recept je skvělý v tom, že nezabere moc času v porovnání s tím, kolik porcí ve finále vznikne. Navíc, hovězí maso je velice výživné - zejména na vitamín B2 a železo. Pro ženy či chudokrovné a nebo ty, co budují svalovou hmotu, skvělá volba! A jde se vařit:-)
Image title


Připravte si:

cibuli nakrájenou na kostičky, olivový olej, 4 stroužky česneku, kukuřici (lepší konzervovaná), konzervovaná rajčata, fazole 300 g, hovězí maso cca 500 g, tyminán, chilli paprička, sůl, pepř.  

Image title

Postup:

1. Na olivovém oleji zpěňte cibuli, přidejte česnek a nakonec i nakrájenou chilli papričku.

2. Přidejte maso, zprudka orestujte, osolte a opepřete.

3. Po chvilce zalijte malým množstvím vývaru. 

4. Přidejte rajčata, fazole a nakonce i kukuřici.

5. Duste cca 1 hodinu (lze i méně) a dokořeňte tymiánem.

Image title

Jako přílohu můžete zvolit třeba gnocchi, brambory, rýži, těstoviny a nebo pečivo. K večeři nejlépe menší množství brambor.

Fazole můžete použít jak konzervované, tak neupravované (jen je dejte den předem namočit do vody).

Image title

A u nás to vypadá, že ještě chvíli budeme chilli con carne zpracovávat:-). Samotnou omáčku pak zamrazím a schovám na líné dny, kdy jen vyndám z mrazáku a smíchám s žitnými těstovinami - ty u mě momentálně vedou:-).

A.)


Buďte první, kdo článek okomentuje!


Dnešní radost

Dnešní radost Dnešní radost

Mé další projekty

Krámek