A. L. L. A blog

Kytička blog

Batátové chipsy


Batáty hrajou v jídelníčku vrcholových sportovců významnou roli.

A asi vědí proč.

Jsou oproti klasickým bramborám lépe stravitelnější a také výživnější.

Já sice vrcholovej sportovec nejsem, ale nevidím důvod, proč tyto oranžové megabrambory do jídelníčku sem tam nezařadit.-)

Image title

Ale zpět k jejich prospěšnosti na naše zdraví. 

Poháhat by měly v prevenci proti rakovině, očním či srdečním chorobám.

Prý i od depresí uleví!

Image title

Dají se připravovat jak nasladko, tak naslano.

Moc receptů zatím odzkoušených nemám, proto se vracím ke své jistotce - chipsům, jejichž příprava nezabere ani pět minut. 

Image title

Batáty pečlivě omyju houbičkou a nakrájím na tenké plátky. 

Vyložím jimi pekáček, zaliju lehce olivovým olejem, posypu solí, česnekem (používám vyjímečně ten sypký), přihodím tymián a trochu koření na americké brambory. 

V troubě peču cca 40 minut na 200°C, dokud z nich nejsou scvrklí vysušenci. 

Image title

Pak si je plátek po plátku vychutnám. 

Sedí mi chuťově k mexiku - čili kukuřice, fazole a když lednička dá, přidám i tuňáka!

Určitě by nebyly špatným zpestřením na nějakou párty - místo smažených a přesolených chipsů. 

Batáty seženete třebav Lidlu u brambor. Nejsou sice nejlevnější, ale jednou za čas...:-)...

Pokud batáty připravujete na nějaký další způsob, podělte se:-)!

Ráda vyzkouším!

Pěkné úterý:-)

A.)


Buďte první, kdo článek okomentuje!


Dnešní radost

Dnešní radost Dnešní radost

Mé další projekty

Krámek